Karşıyaka'da Olaylı Derbi İsyanı

18 Mart 2013 Pazartesi0 yorum

Haber: Kar%C5%9F%C4%B1yaka'da Olayl%C4%B1 Derbi %C4%B0syan%C4%B1
Göztepe derbisini 3-2 kaybederek ezeli rakibine 10 yıl sonra yenilen Karşıyaka'nın Başkanı Cihan Büyükoral, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Hakem Hüseyin Sabancı'ya ateş püskürdü.

"Sezon başından bu yana hakem hatalarından 10-15 puan kaybettik. Artık bardak taştı" diyen Başkan Büyükoral, "PTT 1'inci Lig'de bazı kulüplere figüran muamelesi yapılıyor. MHK Başkanı Zekeriya Alp'le görüşeceğiz. Müsabaka öncesi İzmirli olmasını önemsemediğimiz Hüseyin Sabancı, sezonun kalanını etkileyecek derecede hatalar yaptı. Gerekirse kalan maçlara A-2 takımla çıkmayı da değerlendiririz" dedi.

Sabancı'nın oyuna girmeye hazırlanan Erdi Kasapoğlu'na kırmızı kartı göstermeden tribüne göndermesinin kural hatası olduğunu ekleyen Başkan Büyükoral, dtahasonra şöyle konuştu:

"Erdi Kasapoğlu niye tribüne gitti açıklamalı? Oyun 10 dakika durmasına rağmen sadece üç dakika uzatma gösterdi. İptal ettiği golümüzden önce santrayı gösterdi, sonra karar değiştirdi."

Kendi yedek kulübeleri önünde sevinen Göztepeli futbolculara da ceza verilmesi gerektiğini iddia eden Başkan Büyükoral, olanlara tepki olarak kulübün resmi internet sitesini karartıp, "Adalet" yazısını yazdırdıklarını açıkladı.

SABANCI DA KARA LİSTEDE

Sezon başından beri hakemlerden şikayet eden Karşıyaka, gösterdiği yönetim ve çıkardığı kartlarla derbiye damga vuran Hakem Hüseyin Sabancı'yı da kara listeye ekledi. Ligin ilk yarısındaki Tavşanlı Linyit, Çaykur Rize, Kayseri Erciyesspor, Adanaspor ve Kartalspor maçlarındaki yönetimleri yüzünden Süleyman Abay, Serkan Çınar, Mete Kalkavan, Aytekin Durmaz'ı veto eden yeşil-kırmızılılar, İzmir Bölgesi Hakemi Hüseyin Sabancı'yı da bundan sonra maçlarında istemediğini TFF'ye bildirecek.

CİHAT ARSLAN AĞIR KOHUŞTU

Karşıyaka teknik direktörü Cihat Arslan ise 3-2 yenildikleri Göztepe derbisinin ardından ağır konuştu. Hakem etkisiyle kaybetmeyi kabullenemediğini belirten Cihat Arslan, şöyle devam etti:

"Rakibimiz hakemlerle 14 kişi gibi oynarken, biz doksan dakikayı dokuz kişiyle tamamladık. Hakem desteğiyle 14 kişi olsunlar. Ancak biz 11 futbolcumuzla sahada kalsaydık bile yine kaybetmezdik. Bu ligde adalet, ne yazık ki güçlü olandan yana çalışıyor."

"Sercan'ın ilk sarı kartı yanlış karar. Erdi Öner'in golü nizamiydi. Göztepe'nin ikinci golünden önce oyuncumuza faul yapıldı. Ben dahil bütün kulübe haksız yere tribüne gönderildi" diyerek hakem Hüseyin Sabancı'nın hatalarını özetleyen Cihat Arslan, bu konuda şöyle dedi:

"Her türlü skora saygım var. Ancak Göztepeli futbolcu ve idarecilerin, üçüncü golü kulübemizin önünde kutlamasını hazmedemiyorum. Bu sevince engel olmayan eski takım arkadaşım, Ümit İnal ise artık dostum değil." - İzmir / Merkez
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Bölgesel Amatör Lig - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger