Edirne GK Kongre Öncesinde Renk Bilmecesi

7 Haziran 2013 Cuma0 yorum

Geçenlerde yürüyerek Ayşekadın’daki gazeteme gidiyordum. Edirnespor G.K. taraftar grubundan, sporseverlerin çok yakından tanıdığı, daha öncede Sarı Kırmızılı Edirnespor da taraftarı olan liderlerinden biri yanıma yanaşarak ‘’Hocam sizinle biraz konuşmak istiyorum mümkün mü’’ dedi. ‘’Bende şuanda Ayşekadın’daki gazeteme gidiyorum. İsterseniz giderken yolda görüşelim dedim ve kabul etti. Gazetenin kapısına kadar biraz da yavaş yavaş yürüyerek kendisini dinledim.
Anladığım kadarı ile özetle savunduğu görüş şöyle idi ve bunları Edirnespor G.K. taraftarları adına söylüyordu: Biz aslında yıllardan beri Sarı-Kırmızılı Edirnespor’un taraftarlar grubuna devamıyız. Mavi-Siyah renklerle daha 3 sene önce Ayşekadın G.B. kulübü kapatılarak Edirnespor G.K. kurulduğunda tanıştık. Bu yeni takımı evladımız olarak kabul ettik. Mavi-Siyah renklere de bağlandık. Sarı Kırmızılı renkler bilindiği gibi Galatasaray Kulübünün de renkleridir. Birçok maç kutlamalarında Edirnespor Kulübündeki sarı kırmızılı flama ve diğer malzemeler bazen Galatasaray için bazen de Edirnespor için kullanılmaktaydı. Bu bizi çok üzüyordu. Oysaki Mavi-Siyah renkler bizim için tam bir özgür renk karışımı idi. Hep beraber bunu yaşatmak için karar vermiştik. İşte bu nedenle biz tekrar yine Sarı-Kırmızılı renklerle birleşip hem Edirnespor G.K.’nün hem Edirnespor Kulübünün ortadan yok olamasına ve bu defa da Sarı Kırmızılı bir takımın oluşturulmasına karşıyız. Bizim düşüncemiz hem Ayşekadın G.B.’nin Mavi-Siyahlı renklerle yaşatılması hemde Edirnesporun Sarı-Kırmızılı renklerle yaşamına devam etmesidir. Edirne’nin profesyonel lige çıkmasını isteyenler aynı desteği Sarı-kırmızılı Edirnespor’a verebilirler. Biz bundan üzülmeyeceğimiz gibi memnun dahi oluruz ve böyle bir Edirnespor’u destekleriz…’’
Geride bıraktığımız sezon başında futbol şube sorumluluğu görevini gereği şekilde yerine getirmek amacı ile hizmete başladığım Edirnespor G.K.’de özellikle transfer konularında devre dışı bırakılmak istenmem nedeni ile liglerin ikinci yarısında bu görevden ayrılmıştım. Sadece düz üye olarak görevde kalırken gazetemde de Spor Sorumlusu olarak bölgemiz takımlarına, spor ilgililerine ve sporculara yazılarımla spor programlarımla yardım ve destek misyonumu devam ettirmeye çalışıyorum. Bu nedenle şuan da bende herkes gibi kulüp içindeki gelişmelerden dışarıdan takip edebildiğim ve duyabildiğim kadarı ile bilgi sahibiyim. Bu yüzden konu ile ilgili düşüncelerimi de bu çerçeve içinde sunabileceğim. Hepinizinde bildiğiniz gibi Edirnespor G.K.’nün profesyonel lige çıkabilme girişimlerinin en başında bulunan kişi Belediye Başkanımız Hamdi SEDEFÇİ’dir. Tabii ki bu işte geçmiş yıllardaki başarılardan kazandığı önemli deneyimler vardır. Yanılmıyorsam kendisi önümüzdeki sezon için taşınacak formanın mutlaka Sarı-Kırmızılı renkte olmasını istemektedir. Bu konudaki özel girişimlerini devam ettirmektedir.
Aslında işin başından beri bizimde gönlümüzden geçen profesyonel lige çıkabilme mücadelesini yapan takımın isminin EDİRNESPOR ve renklerinin de SARI-KIRMIZI olmasıdır. Ne var ki son 2 sene bu girişimin en başında bulunan Sayın SEDEFÇİ ısrarla MAVİ-SİYAH hatta bunlara ilaveten TURUNCU renginde üzerinde ısrarla durmuş, bunun sonucunda 3 yaşında Mavi-Siyah-Turuncu renklerle gözünü açmış peşinden Edirnelilerin koşmasını istediği genç yavruyu Edirne’yi temsilen takımların arasına salmıştır.
Renkler semboller sık sık değiştirilen giysiler gibi değildir. Temsil ettikleri gerçek sahipleri vardır. Yaşamak yaşatılmak hakkına sahiptirler. Bu nedenle Edirnespor G.K.’nün Mavi-Siyah renklerle yaşamını sürdürmek istemesi en doğal hakkıdır. Eğer o rengin 3 sene peşinden koşanlar bunun devamını istiyorlarsa hemen kızmamak ve hoş görmek gerekecektir.
Ancak şunu da unutmamak zorundayız zaman kaybetmeden 3 lige çıkabilme mücadelesini sürdürmeliyiz. Elimizde 2013–2014 sezonu için Bal Liginde oynama hakkına sahip tek takım EDİRNESPOR G.K.’dür. Ve tescillenmiş renkleri de Mavi-Siyah-Turuncudur. Her türlü malzemeleri de bu renklere göre yapılmıştır. Ama en başta bulunan Sarı-Kırmızı renklerde ısrar eden kişi de bu girişimi finanse eden Belediye Başkanımız Hamdi SEDEFÇİ’dir.
Şimdi bütün mesele kimsenin kalbini kırmadan, zayat vermek şöyle dursun, birlik beraberliği temin ederek isminde‘’EDİRNESPOR’’ kelimesi bulunan sırtında ‘’SARI-KIRMIZI’’ renkleri taşıyan bir temsilcimizi Bal Liginde görebilmektir.
Görünen o ki, bunun cevabını benim ismine ‘’TARİHİ’’ kelimesini ilave etmek istediğim ‘’TARİHİ EDİRNESPOR G.K. OLAGANÜSTÜ KONGRESİ’’ verecektir. Ve sorunun sevapları ile günahları ile çözümlenmesinde bu kararın alınmasında etkili kişi Hamdi SEDEFÇİ olacaktır.
Edirne’nin ve Türkiye’nin sporu için en hayırlı ve doğru kararın alınması temennisi ile Saygılarımızı 
sunarız…
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Bölgesel Amatör Lig - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger