Şampiyon Yapan Hoca Lakaplı Cevdet Uzunköprü Ünyesporda

6 Haziran 2013 Perşembe0 yorum

Tokatspor'da Cevdet Uzunköprü imzaladı
Başarısız bir sezonun ardından 2.lige veda eden Ünyespor’da önümüzdeki sezon için kollar erken sıvanırken ilk iş olarak anlaşmaya varılan teknik direktör Cevdet Uzunköprü kulüp başkanı İrfan Şahin ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek yeşil-beyazlı takım için neler yapacaklarına açıklık getirdiiler.

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup’ta sezona Murat Sözkesen ile başlayan ve ardından kötü gidişata dur demek için Mustafa Serin’i takımın başına getiren yeşil-beyazlılarda istenen olmayınca son üç hafta Arif Bacacı ile yola devam edilmişti. Son 3 haftaya ligden düşmüş olarak girdikten sonra sezonu prestij maçları ile noktalayan yeşil-beyazlılarda yönetim geçmiş senelerin aksine bu sezon ligin bitmesiyle gelecek sezonun hazırlıklarına başladı ve ilk önce takımın teknik ekibini belirledi. Yeşil-beyazlı kulüp yönetimi Eski teknik direktörlerden Cevdet Uzunköprü ile 1 yıllığına anlaşmaya vardı.
Yapılan anlaşmanın ardından Kulüp başkanı İrfan Şahin ve Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü bugün saat 11.00’de birlikte basının karşısına çıkarak gelecek sezon ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
Uzunköprü; “Ünyespor köklü bir kulüp”
Ünyespor’un yeni teknik direktörü Cevdet Uzunköprü basına yaptığı açıklamasında “Ünyespor çok köklü bir kulüp, her zaman hedefleri olan bir kulüp. Hiç hak etmediği bir ligden bir an önce taraftarı ve camiasıyla kenetlenip bir üst lige çıkmak için sonuna kadar savaşıp hak ettiği yere de görmek istiyoruz” dedi.
Başkan Şahin: “Ünyespor’a hayırlı olsun”
Ünyespor Kulüp Başkanı İrfan Şahin ise yaptığı açıklamada, “Başarı getirecek inancı ve kanısıyla Sayın Cevdet Uzunköprü Ünyespor’a ve tüm Ünyelilere hayırlı olsun” dedi.
Ünyespor Kulüp Başkanı İrfan Şahin açıklamasında geçen yıl 2. Ligden çok başarısız bir sezon geçirerek Ünyespor’u hiç hak etmediği bir yere geldiğini ifade ederek Cevdet Uzunköprü’yle anlaştığını belirterek, şunları söyledi. “Ünyespor’u tekrar hak ettiği yere getirebilme yolunda başarısız bir yönetim geçirdiğimizi biliyorum. Ama bu başarısız yönetim olarak da burayı bırakıp gidemezdik. Sonuç itibariyle Ünyespor Ünyelilerindir. Bizde bu memlekette yaşıyoruz. Bize güvenen hemşerilerimize Ünyespor’u bıraktı gitti dedirtmemek adına görevimizin başındayız. Sezon biter bitmez yeniden bir çalışma içerisine girdik. Bu çalışma neticesinde öncelikle hoca arayışına yöneldik. Cumartesi günü belli olacak. 3. Ligde Futbolcuların yaşları ile ilgili bir takım sıkıntılar vardı.  Bu Cuma günü bu konuyla ilgili futbol federasyonunun bir toplantı yapacağını duyduk. Buradan bize sevindirici bir haber gelir diye umut ediyorum. Ancak biz yolumuza öncelikle hoca ile hoca arayışı ile başlamak istedik. Tabi futbol camiası çok büyük aynı zamanda çok küçük bir camia herkes birbirini tanıyor.  Geçmişte başarılı olan başarılarıyla katkı sağlayan kimler vardır. Tabi ki herkes başarılıdır hoca bazında ama yeterince imkânlar verilememişse başarısız olunabiliyor. Bu tamamen o anki psikolojiye bağlı olduğunu düşünüyorum. “
Cevdet Uzunköprü'yle başarılı olacak kanısıyla anlaştık
Başkan İrfan Şahin açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Bu itibarla bizi tekrar başarıya götürebilecek yeniden hedefe görebilecek, dayanışma ve kaynaşmayı sağlayabilecek, yeni bir heyecan getirebilecek bir isimle anlaşmak istedik. Daha önce Ünyesporumuzu 3 sezon çalıştıran bir kez Pay- Of’a bir kez de şampiyon yapan aynı zamanda 1 yılda üstte iken yönetim ile anlaşarak görevi bırakan hocamız başarılı iken ayrılmıştır Ünyespor’dan. Biz bu kriterleri de göz önünde bulundurarak, hocamızın geçmişini de araştırarak Cevdet Uzunköprü üzerinde yaptığımız istişareler sonucunda bir karara vardık. Hocamızla daha önce yaptığımız ön görüşmede prensip olarak hemen hemen her konu da anlaşmış bulunuyoruz. Bu noktadan sonra hocamızı şehrimize davet ettik. Hocamızla yaklaşık 15 gün önce anlaşmıştık. Ancak kamuoyu ile paylaşmamıştık. Hocamız çalışmalarına başladı. Yeni sezonla ilgili önümüzdeki sezon ile ilgili çalışmanın neler getirip neler götüreceğini alternatifler olarak kendisi bize sunacaktır. Kendisi bize vereceği oyuncu listesi ile ilgili çalışmalarımıza birlikte başlayacağız. Oyuncu transferini hocamızın tavsiyeleri doğrultusunda alternatifli olarak ele alacağız. Bu noktada başarı getirecek inancı ve kanısıyla Sayın Cevdet Uzunköprü Ünyespor’a ve tüm Ünyelilere hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.
Uzunköprü: “Burası benim kendi evim”
Yeniden Ünye’de olmaktan ve Ünyesporda çalışacak olmaktan çok mutluluk duyduğunu ifade eden Cevdet Uzunköprü, “Burası benim kendi evim gibi. Beni bu göreve davet eden yabancısı olmadığım bir kulüple anlaşmaktan çok mutluyum. Ünyespor’un her zaman en büyük gücü sayın bakanımızın ve belediye başkanımızın destekleridir. Bana böyle bir teklif geldiğinde hiç tereddütsüz hedefler doğrultusunda görüşüp karar erdik. Ünyespor çok köklü bir kulüp, her zaman hedefleri olan bir kulüp. Hiç hak etmediği bir ligden bir an önce taraftarı ve camiasıyla kenetlenip bir üst lige çıkmak için sonuna kadar savaşıp hak ettiği yere de görmek istiyoruz. İşimiz tabi ki kolay değil. Çünkü takım yok ortada. Takımda sadece 7-8 tane genç oyuncumuz var. Bun dışında tek oyuncumuz yok. 3. Lig 18 takımlı bir grupta hiç kolay değil. Hem takviye yapacaksın, yaş sınırı var, TFF’de bir toplantı yapılacak yaş sınırı ile ilgili. Bu toplantıdan çıkacak sonuç çok önemli. O yüzden yeni bir kadro kuracaksın. Bu kadroyu kurarken Türkiye’nin 81 ilindeki bütün takımlardaki oyuncuları araştırmak zorundasın. Bu yönde çalışmamız ve hazırlığımız var. Bütçemize uygun en iyi kadroyu kurup Ünyespor’u yine eski günlere döndürmek istiyoruz. Özellikle herkesten yardım ve destek bekliyorum. Çünkü bir tek Ünyespor var, başka Ünyespor yok. Herkes bu camia altında kenetlenip bu takımı layık olduğu yere taşımak istiyoruz.
Önce asli görevimizi yapmak zorundayız
Ünyespor’un yeni teknik patronu Cevdet Uzunköprü açıklamasının devamında ise “Başkanım sağ olsun 1+2, 1+3 yılık sözleşme teklifinde bulundu. Ben de buranın yabancısı olmadığım için dedim ki biz hocalar sonuçlara bağlıyız. Önce asli görevimizi yapmak zorundayız. Bu takımı hedefe götüren bir hoca olarak eğer lig bitiminde mutlu sona ulaşırsak tekrar oturur ve görüşürüz. O yüzden bir yıllık anlaşma imzaladık. Tabi ki Ünyespor’un her zaman bir hedefi var. Burada bulunmam hem benim hem de Ünyespor için bir şans. Öncelikle bu takımın iskeletini oluşturmak zorundayız, 3. Ligde takım kurmak çok zor, Kadronuzda bulunan 25 oyuncudan 18’i genç yetenek olmalı. Kalan 6 kontenjanın da 4’ünü oynatabiliyorsunuz. PTT 1.lig’den de her kulüp kendi genç oyuncunun pişmesi için 3. Lige gönderiyor. Biz de buna çok dikkat edip bizi hedefe götürebilecek ilk etapta tabi hedefimiz şampiyonluk, tabi ki play off oynamak. Bu iki hedefi de sonuna kadar kovalayacağız. Ama iyi gençler bulmak zorundayız. Bunun yanı sıra tabi ki kendi alt yapımızdaki oyuncuları da değerlendirip takıma katkı sağlamak zorundasınız. Eğer alt yapıdan iyi oyuncu yetişmiyorsa kulüp olarak yaşama şansınız yok. 7 yıllık süreye baktığımızda bizim dönemimizde Murat Kefeli, Serdar, Birol, Zafer gibi oyuncular profesyonel olarak takıma dahil oldu.  Yani mutlaka alttan da futbolcu gelmeli. 2. Lige oranla 3. Lig kontenjan ve yaş sınırı nedeniyle çok çok zor. İlk görüşmeden sonra 150-200 oyuncu ile temas kurdum. Tarama araştırma yaptım. Bu sene birçok futbolcuyu da izleme fırsatı buldum. O yüzden en az hatayı yapıp, Ünyespor’u alt ve üst yapısı ile yapılandırıp sağlam temeller üzerine kurulu bir takım haline getirmeyi planlıyoruz.  Tabi ki bu kolay değil, sıfır bir kadro ile yola çıkıyorsunuz. Tabi ki bütçeyi de düşünmek zorundayız. Bizim hedefimiz ligden çıkmak, bunun içinde mutlaka hedefe oynayan bir takım oluşturacağız. Ama herkesin sabırlı olması gerekir, bizde birden bire çok büyük hedefler beklerseniz, Ünyespor’u yıkıma götürmüş oluruz. Tabi ki iyi oyuncu alacağız ama bütçeyi de düşünmek zorundayız” dedi
Transfer savurganlığı yapmayacağız
Ünyespor Teknik Direktörü Cevdet Uzunköprü transferde savurganlık yapmayacaklarını belirttiği açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mevcut kadroda genç oyuncuların dışında direk ilk 11’de oynayabilecek tecrübeye sahip bir oyuncumuz var o da İbrahim Karayiğit. Başka da yok. O yüzden herkes biraz daha sabırlı ve biraz daha sakin olması gerekir. Biz yönetim kurulumuzla birlikte çok iyi bir Ünyespor yaratacağız. En az hatayı yaparak iyi bir kadro oluşturacağız. Buna herkes inansın ve rahat olsun. Çünkü biz deneyimizle ve ekibimizle Türkiye’nin 81 ilindeki oyuncuları araştırmadan oyuncu almayacağız. Mutlaka taraftarımızı ve camiamızı mutlu edecek ve camiaya layık olacak oyunculardan kurulu olacak. İnşallah bunu da başaracağız. Biz 3. Lig şartlarına göre bir takım kuracağız. Ünyespor transfer savurganlığı yapmama durumunda. Biz Ünyespor’da daha önce görev yaptığımız ve şampiyon olduğumuzda bir üst lige çıkınca oyuncu kadromuzdan 12 tanesi 2. Ligde banko oynuyordu. Farkla şampiyon olduk, 2. Ligde de kalecimiz Faruk’tu. Stoper Gürcan, Serdar Ateş oynuyordu, orta saha komple oynuyordu. Bu yıl Ünyespor şampiyon olacaksa bile, takımda bir sonraki yıl için 10-12 oyuncu olması gerekiyor. Öncelikle Ünyespor’u çok iyi bir şekilde yapılandırıp, bütçeyi sarsmadan, transferde en az hatayı yaparak iyi bir kadro oluşturmayı planlıyoruz. 17-18 oyuncu alacağız. En önemlisi bu oyuncuların yanına genç oyuncular yetiştirmeliyiz.  İyi genç oyuncu iyi oyuncunun yanında yetiştirir kendini. Eğer genç oyuncu yetiştirmek istiyorsanız iyi oyuncularınızın olması gerekir” 
SPOR AKSİYON
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Bölgesel Amatör Lig - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger