Hakemlere Dokunan Yandı

20 Kasım 2014 Perşembe0 yorum

Son dönemlerin 1 numaralı tartışma konusu olan "gerekirse soyunma odası basarız" tartışmasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu tarihi bir karara imza attı. Bundan böyle kulüp başkanı ya da yöneticileri hakemlere saha içinde ya da dışında sportmenliğe aykırı hareket, tehdit ya küfür ettikleri taktirde hem kulüpleri hem kendileri çok ağır cezalar alacak. TFF'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:
"Üzülerek söylemeliyiz ki, tüm profesyonel liglerimizde hakemlerimize yönelik hakaret, tehdit, fiziki ve sözlü taciz, darp ve benzeri kabul edilemez eylemler her hafta artarak devam etmektedir. Kurullarımızın aldığı yaptırım kararları incelendiğinde, hakemlerimize yönelik bu tür eylemlerin neredeyse tüm statlarımızda ve tüm liglerimizde yaşandığı net bir biçimde görülmektedir.
BUGÜNE KADAR VERİLEN CEZALAR OLAYLARI ÖNLEYEMEDİ
Ne yazık ki bu tür olayları gerçekleştirenlere verdiğimiz cezalar, hakemlere yönelik şiddet eylemlerinin önünü kesmeye yetmemektedir. Bu durum TFF yönetimi olarak bizleri yeni önlemler almaya yöneltmiştir.
BU HAFTADAN İTİBAREN GEÇERLİ
Futbol Disiplin Talimatı ve Futbol Müsabaka Talimatı’nda yapılan değişikliklerle bu haftadan itibaren müsabaka boyunca yeşil zemin içinde veya dışında, hakem soyunma odası koridorunda, hakem odası önü ve içerisinde hakemlere yönelik her türlü sözlü veya fiili eylemlerde bulunulması halinde müsabaka hakemine karşılaşmayı tatil etme yetkisi de dahil olmak üzere geniş yetkiler verilmiştir.
MEN CEZALARI 1 YILDAN BAŞLAYACAK
Hakem soyunma odası veya koridorlarında benzer eylemleri maç sonrası da dahil olmak üzere yapan kulüp yöneticilerine Futbol Disiplin Talimatı uyarınca en az 1 yıl men cezası verilmesi karara bağlanmıştır. Yönetimimiz ayrıca kulüp yöneticilerinin ihlallerine yönelik diğer tüm cezalarda da artırıma gitme zorunluluğu hissetmiştir.
ZEKERİYA ALP SALI GÜNLERİ BASIN TOPLANTISI YAPACAK
Ayrıca bu hafta oynanacak maçlarla birlikte hayata geçirilecek uygulamayla Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya Alp her hafta Salı günleri medya mensuplarıyla bir araya gelerek haftanın hakemlerini değerlendirecektir.
ALP'İN TOPLANTILARINA HAKEMLER DE KATILACAKBu toplantılara gerekli görüldüğü takdirde sona eren haftanın hakemlerinden bazıları da davet edilebilecek ve hakemlerimiz verdikleri kararları değerlendirerek, soruları yanıtlayabileceklerdir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu uygulama sayesinde hakemlerimiz ile futbolseverleri yakınlaştırmayı ve şeffaf yönetim anlayışımız doğrultusunda tüm değerlendirmeleri kamuoyu ile açık bir şekilde paylaşmayı hedeflediğimizi vurgulamak isteriz.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Bölgesel Amatör Lig - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger