Diyarbakır 1968 büyük işler başarıyor

21 Aralık 2015 Pazartesi0 yorum

Yeşil-Kırmızılı ekip ligde haftalardır süren yükselişini 3 puan ile süsledi. Gercüş Belediyespor ile deplasmanda karşılaşan Diyarbakır 1968 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada müthiş bir geri dönüşle karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.
'BAŞKAN AKYOL'UN ZAFERİ'
Lige çok büyük zorluklarla katılan Diyarbakır 1968, sezon öncesi bütün sporcuları takımı terk ederek başka kulüplere gitmişti. Lige katılıp katılmayacağı son anda belli olan Yeşil-Kırmızılı ekibin başkanı Bedirhan Akyol, sıfırdan bir takım kurarak lige girmeyi başarmıştı.  
FEHMİ KALENDER'E TESLİM ETTİ
Takımın başına çok güvendiği Fehmi Kalender'i getirerek işe koyulan Akyol, amatörde dahi takıma alınmayan, bir çok oyuncuya kapılarını açtı.  yaptıkları seçmelerle bugünkü takımın alt yapısını oluşturdu. Kulüp başkanı Akyol, 25 yıldır amatör sporun içinde olduğunu, 25 yıl önce sporcu olarak girdiği takımı satın alan Akyol o günlerden bu güne çok şey değiştiğini, bugün spor ahlakının maalesef hiç kalmadığını özellikle amatör zihniyetin yok olmaya başladığını, 15-16 yaşındaki çocuklar bile paradan başka bir şey konuşmaz duruma gelince bir karar vermemiz gerekiyordu, bu işi sırf para için yapan gençlerin bu şekilde bizlere faydalı olamayacağını gördük. Çünkü sonuçta bu ligler amatör, elbette gençlere paralarını vereceğiz, ancak bu işi salt maddiyat, hatta 50-100 bin lere varan rakamlar konuşulunca işin ruhu, özü değiştiğini gördük. Bu nedenle sezon öncesi bir karar aldık. Hocamız Fehmi Kalender'de görüşlerimi bire bir destekledi. Bu çocuklar bu şekilde devam ederlerse yok olup gidecekler, bunun farkında değiller. Siz daha 3.lig görmemişsizniz benden 100 bİnler istenirse bu işi yürütemeyiz. Fehmi hoca bu kentte en çok güvendiğim, fikirlerini sonuna kadar desteklediğim karakterine sonuna kadar kefil olacağım ender biridir. 
'BU İŞİN PARASIZ YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERDİK'
Sezon öncesi Fehmi hocamızla oturduk, konuştuk. Bu işin parasız yapılabileceğini göstermemiz lazım. Bu işi yapamazsak kesin söylüyorum artık o takımı kapatıp,  spordan kesin olarak çekilecektim. Elbette para harcıyoruz, ancak daha profesyonel olmamış bir oyuncu senden 100 Milyar istiyor, bu çocuk resmen zehirlenmiş. Böyleleri ile yola devam etmemiz mümkün değildi. Sonuç olarak bizim ilkelerimize uyan sporcuları bulmak için seçmeler yaptık, sporcularımızla oturduk konuştuk, toplantılar yaptık. Bu düşüncede olmayan kim varsa derhal valizini toplasın çıksın. Bizim onunla yürüme imkanımız asla olamaz. Bu şekilde olanları aramızdan ayırdık. Şimdi tam bir kolej takımı gibi 96-97-98 doğumlu oyuncularla ligde mücadele ediyoruz. Bu çocukları geleceğin yıldız adayları olarak takımda tutuyoruz. Asla hiç kimseyi zorlamıyoruz, bizim fikrimize inanmayan kim varsa hemen ayrılabilir. Aslında TFF'ninde BAL ligini kurmadaki temel fikri bizzat bizim bugün uygulamaya koyduğumuz ilkelerdir. TFF'nin bu konuda kulüpleri desteklemeleri şarttır.
GENÇLERBİRLİĞİ - CAVCAV  MODELİ
Ligde son haftalarda çok iyi bir çıkış yakaladık. Ancak özellikle Muş maçında, Silopi maçında ve bazı maçlarda hakem kıymına uğradık. göz göre göre hakkımız yenildi. Çocuklarımızın alın terine ihanet ettiler, emek hırsızlığı yapıldı. Bakın bizim tek iddiamız temiz ve adaletli bir sistemde parasız da bu işlerin yapılabileceğni göstermek, ancak hakemler adil olmazsa bu iş nasıl olur. Bakın takımım 5 yese bile ben gidip hakem kardeşlerimi tebrik edebiliyorum. Ancak öyle kritik puanlarımızı gasp edenler oldu ki, bunlara hakımı helal etmiyorum. Silopi maçında maç 8 dakika uzatıldı, 9.dakikada rakip gol atınca bitti. Verilen verilmeyen kararlar haram olsun diyorum.3 Puan nedeniyle takımıza 5 Bin TL prim dağıtacağız...Geleceğin Gençlerbirliği modelini hayata geçirdik, önce ahlaklı, karakterli, disiplinli sporcuları bulacağız, daha sonra bu çocuklarla liglerde mücadele edeceğiz, gerekirse her yıl 2-3 oyuncuyu üst liglere satarak gelen kaynak ile daha fazla yatırım yapacağız. Amacımız bu modeli Diyarbakır'da uygulama ve bundan asla taviz vermeyeceğiz.
Bu hafta deplasmandan galip geldik, ben bu takıma kesinlikle inanıyorum. Onlar alınlarının teriyle ilk 3 puanlarını aldılar. Başta hocam olmak üzere tüm takımı tebrik ediyorum. Fehmi Kalender bu kent için bence büyük bir şanstır, onun olmadığı bir takım toplantısında, sporcularımıza aynen şunları söylemiştim, "bugün sıfır puandayız Fehmi hocamız takımın başındadır. Gerekirse sezon sonuna kadar sıfır puan olsun Fehmi hoca gene takımın başında olacaktır. Bunu herkes iyice anlasın... 
'BU GALİBİYETİ BEKLİYORDUK'
Teknik direktör Fehmi Kalender ise, alınan galibiyetin çok anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sezon  başında boş bir takıma sporcu bulmak için amatörde dahi takıma alınmayan oyuncularla BAL ligne sezona başladık. Önce futbol öğrettiğimiz oyuncularım, daha sonra takım oyunu, pas, şut derken işte gördüğünüz gibi artık puanlar gelmeye başladı. Beni tanıyanlar çok iyi bilir, inanmadığım bir dava uğruna asla gitmem, uğraşmam bile. Ben bu çocukalra, bu takıma, başkana güvendiğim için aylardır bu mücadeleyi veriyorum. Bu çocuklar alınlarının terini sahaya akıtarak emek veriyorlar. Aslında bu 3 puan haftalar önce gelmeliydi, ancak maalesef hakem oyunları ile bazı maçlarda resmen kıyıma uğradık.Devre arasında 5-6 tane çok iyi sporcular takıma katılacak. Ancak ogelecek oyuncular bu takımın üstünde değillerse kesinlikle alınmalarına izin vermeyeceğim. Bize güvenip destek olanları, özellikle yerel medyada bizlere daha fazla yer veren arkadaşlarımızı, amatör spora desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu amaçla Diyarınsesi'ne de bizlere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum'

http://www.diyarinsesi.org/
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Bölgesel Amatör Lig - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger